Content Marketing

Content marketing
Content marketing en zoekmachineoptimalisatie (SEO) zijn twee begrippen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het idee van content marketing is dat je voor jouw doelgroep waardevolle en relevante informatie online zet. Het algoritme van Google houdt van unieke en waardevolle content. ‘Content is king’ is een kreet die in het SEO-wereldje nogal eens rondgaat. Het probleem is alleen dat iedere site content heeft. Hoe ga jij daar met jouw organisatie bovenuit steken? Hieronder helpen we u een eindje op weg.

Waarom content marketing?
Wanneer er regelmatig nieuwe waardevolle content verschijnt op een website, waardeert Google dit door je hoger te plaatsen in de zoekresultaten. Je breidt daarnaast ook je online voetprint uit, waardoor je vindbaar bent op meerdere zoekwoorden. Ook kun je slim inspelen op vragen van bezoekers door de bezoekers van informatieve pagina’s te voorzien. Tevens kun je je loyale fans van nieuwberichten en updates binnen de branche voorzien middels een blog of andere vorm van regelmatig terugkerende online artikelen. Wanneer deze artikelen zo interessant zijn voor de bezoekers dat ze zelfs gedeeld worden, bereik je een grote nieuwe groep potentiële websitebezoekers. Het maken van relevante en waardevolle artikelen bevestigt voor de bezoeker ook nog eens dat jouw organisatie deskundig is binnen het vakgebied. Een potentiële klant weet door jouw expertise dat hij aan het juiste adres is. 
 
Valkuilen
Het creëren van nieuwe content heeft pas echt meerwaarde als de content voor de bezoeker ook daadwerkelijk toegevoegde waarde biedt. Content is meer dan alleen maar tekst, bedrijven die zomaar wat content maken zullen weinig resultaat zien. Het is dus zaak om vooraf te bepalen of je de juiste informatie aan de juiste bezoekers laat zien. Ook moet er een keuze gemaakt worden tussen welk online kanaal er wordt ingezet.
Tot slot is het raadzaam om te onthouden dat je de content maakt om de bezoeker een betere gebruikservaring te geven, en niet om keiharde sales te genereren.
 
Hulp nodig?
Online Identity heeft de kennis in huis om u te kunnen helpen met uw content marketing. Schroom niet om contact met ons op te nemen als u hulp kunt gebruiken.

Maak een afspraak
Online Identity is een Internet Development bureau. Wij zijn gespecialiseerd in het bouwen van websites, ontwikkelen van internetoplossingen (maatwerk portal / weboplossingen) en online marketing.
Gasthuisstraat 3a Kerkdriel Gelderland 5331 BK Netherlands
Tel : 0418633038
Email : info@onlineidentity.nl

Vrijblijvend sparren over uw project?

Laat ons u verrassen met onze expertise!