10 jarig jubileum Bryan – Programmeur

Alweer 10 jaar geleden begon Bryan bij Online Identity als parttime programmeur tijdens zijn studie. Inmiddels is hij onze langstzittende werknemer en vele ervaringen rijker. Hoe kijkt hij terug op de afgelopen 10 jaar bij Online Identity? We vragen het hem zelf.
 


Hoe kijk jij terug op de afgelopen 10 jaar?

Ik ben tijdens mijn studie Informatica begonnen als programmeur bij Online Identity. Destijds werkte één van mijn beste maten Thom hier ook als Online Marketeer en deelden we één computer in de Gasthuisstraat. Inmiddels zijn we twee verhuizingen en een flinke groei verder en behoor ik tot het meubilair. 

De afgelopen tien jaar heb ik mee mogen werken aan veel leuke projecten en heb ik veel kennis opgedaan over alles wat met web development te maken heeft. Het is altijd weer bijzonder om een stukje code tegen te komen waarbij je denkt wie heeft dat nu weer zo gemaakt, om er vervolgens achter te komen dat je dat zelf 5 jaar geleden bent geweest. Zo zie je dat je toch weer een stapje in je ontwikkeling hebt doorgemaakt.  

Het is leuk om te zien hoe het bedrijf is geëvolueerd. Van Ad & Aart op de zolderkamer naar het bedrijf wat het nu is. Ik ben dan ook trots dat ik hier een steentje aan heb mogen bijdragen. 
 

Wat zijn je hoogtepunten bij Online Identity in de afgelopen 10 jaar? 

In de Covid-tijd hebben we een bijdrage kunnen leveren door in korte tijd het bestelportaal voor alle ziekenhuizen in Nederland op te zetten. Ook hebben we het systeem opgezet voor een covid-teststraat dat als inspiratie gediend heeft voor “Testen voor toegang”. Deze projecten springen eruit vanwege hun maatschappelijke waarde.

Daarnaast zijn de grotere projecten zoals de het nieuwe systeem van BakkerElkhuizen voor mij ook erg leuk geweest en heb ik nauw met de klant samengewerkt om alles naar hun wensen te maken. 
 

Wat maakt het werken bij Online Identity zo leuk?

Bij Online Identity kom je in als programmeur aanraking met alle facetten van Web development, wat zorgt voor veel diversiteit in je werk. Daarbij  zijn de informele sfeer en leuke collega’s ook zeker een pluspunt. Het feit dat een bedrijf van dit formaat een activiteitencommissie heeft (waar ik zelf lid van ben), zegt wat mij betreft genoeg!
 

Is het werk in de afgelopen 10 jaar nog veranderd?

Deze branche staat nooit stil en alles wat je maakt is al relatief snel verouderd. De technieken & frameworks blijven eigenlijk continue veranderen, maar de basis (programmeren) blijft gelukkig (redelijk) hetzelfde. 
 

Terugkijkend op de afgelopen 10 jaar wat had je jezelf mee willen geven toen je bij Online Identity begon?

Mijn opleiding sneller afronden, scheelt een hoop stress. Als je al aan het werk bent gaat dat toch al snel naar de achtergrond.
 

Wat hoop je in de komende 5 jaar bereikt te hebben?

Dat alles aan de achterkant goed in elkaar zit is voor ons als programmeurs top. Maar klanten worden er vooral gelukkig van als iets fijn werkt, waardoor ik me wat verder wil ontwikkelen in front-end werk. Hopelijk kunnen we in de komende jaren ons team verder uitbreiden en een aantal leuke projecten afronden.