Is uw site local SEO proof?

Mensen zoeken op Google tegenwoordig steeds gerichter. Wilt u lokaal gevonden worden op Google? Dan kunt u verschillende zaken doen om uw vindbaarheid lokaal te verbeteren. Een term die hiervoor gebruikt wordt is ‘Local SEO’. Lees in onze blog wat local SEO inhoud en waarom het juist voor uw organisatie een must is!
 
Wilt u lokaal gevonden worden in Google? Lees hieronder verder.

Wat is local SEO?

Met local SEO wordt onder andere uw website geoptimaliseerd met lokale zoektermen. Dit houdt in dat mensen zoektermen gebruiken waarbij ze zoeken naar een service/dienst en plaatsnaam. Bijvoorbeeld “computer reparatie kerkdriel”.


Waarom local SEO?

Zoals eerder is beschreven gaan mensen steeds meer lokale zoektermen gebruiken. Het is daarom belangrijk dat u bedrijf ook lokaal goed gevonden wordt. Dit houdt in als de bezoeker in de buurt van uw bedrijf is, zal de website ook hoger in Google staan als wanneer de persoon niet in de buurt is.
Tegenwoordig zijn zoekopdrachten ook meer gebaseerd op locatie. Voorheen gebruikte men namelijk de desktop om zoekopdracht uit te voeren. Nu gebeurt dit op mobiele apparaten. 60% van de zoekopdrachten worden nu uitgevoerd op mobiel. Dit houdt in dat de locatie waar de zoekopdracht vandaan komt ook steeds belangrijker wordt. Het maakt niet uit in welke sector uw bedrijf zit, het is voor iedereen toe te passen.

 

Aantal tips voor lokale SEO

 

Content

Relevante tekst is toch één van de belangrijke punten voor SEO. Ook voor local SEO kunt u hier op inspelen. Zo kunnen er pagina’s worden aangemaakt waarbij u gebruikt maakt van lokale zoektermen. Het eerder genoemde voorbeeld “Computer reparatie kerkdriel”  kan worden gebruikt om een lokale pagina aan te maken.

Wat verder belangrijk is dat de tekst die op deze lokale pagina komt te staan ook uniek is. Dus kopieer niet de bestaande tekst die al op de website staat.  Naast dat het uniek is moet het vooral relevant zijn, de content moet zo volledig mogelijk aansluiten op de zoekterm. Werk verder met duidelijke call to actions, zoals “Schrijf hier in voor de nieuwsbrief”  of “Download hier de gratis brochure”.

Zorg ervoor dat de informatie up-to-date blijft op de pagina. Als het gaat om een lokale evenement voer eventueel wijzigingen dan ook door op de pagina.

Controleer altijd vooraf hoe de pagina eruit komt te zien op mobiel, tenslotte zullen de meeste bezoekers de pagina bezoeken via  de mobiel.


Google Bedrijven Pagina

Heeft u al een Google bedrijven pagina? Een Google bedrijven pagina draagt veel bij aan local SEO en het is ook nog eens gratis. Als u op uw “computer reparatie” in typt, dan laat Google de dichtstbijzijnde computerbedrijf zien van deze locatie. Zorg ervoor dat de informatie up-to-date is zoals de openingstijden van uw bedrijf. Daarnaast biedt Google bedrijven nog meer opties zoals reviews, routebeschrijving enz.
local seo online identity

AdWords

AdWords is het betaalde advertentieprogramma waarmee u op ieder zoekwoord kunt adverteren op Google. Het is met Google AdWords óók mogelijk om lokaal te adverteren. Zo kunt u de focus leggen op een bepaald gebied van uw bedrijf. Als mensen met een bepaalde zoektermen in het gebied gaan zoeken dan verschijnt de advertentie op de eerste pagina in Google. 

local seo den bosch


AdWords: Local Extensies

Sinds kort is het mogelijk om in AdWords om meer informatie over je locatie toe te voegen. Eerst werden deze locaties alleen getoond in het Zoeknetwerk, maar nu ook in het Displaynetwerk.
Wat nu mogelijk is om een specifieke locatie banner te maken voor het Displaynetwerk. Dit kan ook gecombineerd worden met een animatie om hierdoor meer aandacht te krijgen. Let er wel bij het aanmaken van de banners dat de locatie is gekoppeld aan Google My Business anders worden de gegevens niet getoond.
Met de banner is het mogelijk om het bedrijfslogo te laten zien, drie afbeeldingen en de locatie extensie. De locatie wordt getoond als een gedeelte uit Google Maps. De banner biedt mogelijkheden om naar de website te klikken, informatie over uw winkel te tonen en de routebeschrijving. U kunt tevens uw telefoonnummer toevoegen zodat mensen u gelijk kunnen bellen.

Google Ads local seo

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. 
 


Rich Snippets

Op uw website staan waarschijnlijk al de NAW gegevens van uw bedrijf. Om dit zo te maken dat het makkelijker voor Google te begrijpen is, maken we gebruiken van Rich Snippets. Door deze in de code toe te voegen kan Google gemakkelijker de bedrijfsgegevens lezen.  Hieronder een voorbeeldcode hoe dit eruit komt te zien.
local seo rich snippets
Via deze website kunt u bekijken of u website al gebruik maakt van Rich Snippets.  


Afbeeldingen

Met de afbeeldingen op uw website kunt u de vindbaarheid vergroten. Dit kunt u op twee manieren doen:
  • Zorg ervoor dat het belangrijkste zoekwoord in de titel van de afbeelding komt te staan:Computer-reparatie-Kerkdriel.jpg
  • Ook is het belangrijk om een alt-tekst toe te voegen aan de afbeeldingen. Dit is een stuk code die aan de afbeelding wordt toegevoegd.  Hieronder een voorbeeld:https://www.ditiseenvoorbeeld.nl/images/computer-repareren-Kerdriel.jpg alt=”Computer laten repareren in Kerkdriel”>
 

Social Media

Anno 2017 is het nog steeds belangrijk om op social media actief te zijn. Niet alleen u Facebook pagina wordt in de zoekresultaten getoond. Maar ook de reviews die mensen achterlaten op Facebookpagina worden tegenwoordig ook weergegeven in Google. Als mensen uw bedrijfsnaam in Google typen dan verschijnt er aan de rechterkant in Google uw bedrijfsgegevens. Hier worden tegenwoordig ook de reviews getoond van uw Facebookpagina.
local seo social medai

Links verzamelen

Wilt u lokaal beter gevonden worden, dan zijn lokale links belangrijk. Probeer ervoor te zorgen dat de websites uit dezelfde regio naar uw website linken. Dit geeft aan dat uw website  voor de mensen uit de regio veel waard is. Ervoor zorgen dat u relevante links krijgt is een onderdeel van SEO waar veel tijd in gaat zitten. Ga op zoek naar links die relevant zijn voor uw website. Links waarbij u doelgroep ook iets aan heeft. Zorg tenslotte ervoor dat de links verwijzen naar specifieke landinspagina’s en niet naar de hompage. De bezoeker is hierdoor meteen op de juiste pagina en u heeft meer kans dat de bezoeker langer op u website blijft. Ook wij verzorgen linkbuilding voor onze klanten, zomaar overal links aanmelden is niet meer van deze tijd als u het niet goed doet riskeert u zelfs een penalty.
 

Gebruik de juiste Citations

Citations zijn belangrijk voor de lokale vindbaarheid van je website. Een citation is een combinatie van uw bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer op een andere website. Citation op anders websites uit uw regio vergoten uw relevantie en vindbaarheid over deze regio. Mits deze wel consistent zijn weergegeven. Dit houdt in dat de gegevens op dezelfde schrijfstijl zijn omschreven. Wanneer dit niet is gebeurt kan dit een negatieve invloed hebben op de vindbaarheid binnen de zoekmachines.
Hoe kunt uw controleren of de gegevens op de juiste manier zijn weergegeven? Type in Google uw bedrijfsnaam in combinatie met de adresgegevens en telefoonnummer. Bekijk vervolgens de resultaten en pas de gegevens aan daar waar nodig is.

Tip: Google eens naar uw concurrenten en bekijk op welke websites ze staan. Kijk naar de websites waar u nog niet op staat en plaats eventueel een citation op deze websites.


Hoe staat het met uw local SEO?

Voldoet uw website aan de onderstaande zaken?
  • Lokale Content
  • Snippets
  • Google Places
  • AdWords: Lokaal Adverteren
  • Lokale Linkbuilding
  • Juiste Citations
     
Kunnen wij u helpen met (local) SEO? 
 

Start vandaag nog met het vergroten van uw online succes! Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.