Tosti kip Kiev

Gemaakt door:
  • Erwin van der Meijden
Wat doe je ertussen?

Kruidenboter:
  • 150g (ongezouten) boter
  • 7,5g peterselie (fijngehakt)
  • 4 tenen knoflook (geperst)
  • Peper
  • Zout

Kipfilet:
  • 3 kipfilets
  • Paneermeel
  • Opgeklopte eieren
  • Bloem

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 200 graden. Pers de knoflook bij de boter en prak fijn met de peterselie en een flinke snuf peper en zout. Neem de kip en klap het kleine flapje van de filet open en snijd deze met een mes nog iets dieper in. Vul deze met de kruidenboter. Maak de kip goed dicht met prikkertjes. Haal de kip vervolgens door de bloem, losgeklopt ei, paneermeel en weer door het ei en paneermeel. Verhit wat olie of boter in de pan en bak de kip rondom mooi bruin in ca 3 minuutjes. Verwijder de prikkers. Leg ze dan op een bakplaat of op een rek en bak in 20-25 min in de oven gaar.

Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/kip-kiev/ 

Tadaaaaaaahaa!!!